Samsung heeft woensdag een gezondheidsaccessoire en -platform aangekondigd, waarmee het Zuid-Koreaanse bedrijf flink investeert in nieuwe technologieën rondom gezondheid.

Samsung kondigt het accessoire en de nieuwe dienst woensdagavond tijdens een Amerikaans evenement aan.

Het accessoire krijgt de naam Slimband en is voorzien van een reeks nieuwe sensoren, waaronder een sensor om de bloedglucosespiegel te meten en de lucht te analyseren. Daarnaast kan de Slimband direct de hartslag en het zuurstofniveau in het bloed meten.

De Slimband komt niet op de markt. Samsung wil de technologie aan ontwikkelaars aanbieden. 

Samsung introduceerde ook een nieuw gezondheidsplatform genaamd SAMI waar data in de cloud wordt opgeslagen. Ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van dit gezondheidsplatform en data van sensoren meten om de gegevens vervolgens naar de cloud te sturen.

SAMI

Volgens Samsung kunnen gebruikers door SAMI bijvoorbeeld zien hoe zij leven, op basis van leefpatroon, slaap, voeding en de tijd die zij doorbrengen met familie en vrienden om te ontspannen.

Ook andere wearables hebben de mogelijkheid om Samsungs gezondheidsplatform te gebruiken voor het opslaan en ophalen van data.

Grootste kans

Volgens Samsung-bestuurder Young Sohn is het meten van gezondheid "de grootste kans voor onze generatie".

Ook spendeert Samsung 50 miljoen dollar aan een wedstrijd waarbij ontwikkelaars en bedrijven worden gevraagd om applicaties, nieuwe sensortechnologieën en algoritmes voor SAMI te maken. 

Samsung meldt dat ontwikkelaars aan het einde van dit jaar van SAMI gebruik kunnen maken. De Slimband komt niet op de markt, maar ontwikkelaars en bedrijven mogen de technologieën van het accessoire wel gebruiken.

Apple

Eerder kwam Samsung met de Galaxy S5, Gear 2 en Gear Fit, die allemaal over verschillende opties beschikken om de gezondheid te meten. Ook werken deze apparaten samen met de S Health-app.

Het Samsung-evenement wordt enkele dagen voor de WWDC-ontwikkelaarsconferentie van Apple gehouden. De verwachting is dat Apple een soortgelijk gezondheidsplatform gaat onthullen.

Galaxy S5 review: Samsung laat concurrentie dichterbij komen

Gear Fit review: Vernieuwende fitness-smartwatch met waardeloze app 

Wat te verwachten op WWDC 14