Intel heeft op de Code Conference bekend gemaakt dat de 3d-geprinte robot Jimmy nog in 2014 te koop zal zijn, voor ongeveer 1600 dollar, net geen 1200 euro.

De beschikbaarheid en prijs werden bekend gemaakt door Brian David Johnson tijdens Code Conference.

Intel kondigde Jimmy, de naam van de robot, al in september 2013 aan, maar nu werd duidelijk dat de robot al eind 2014 te koop zal zijn. De robot zal als bouwpakket te koop zijn, met daarin onder andere de accu, de processor en verschillende elektromotoren.

Het uiterlijk van de robot moet echter gemaakt worden met een 3d-printer. De bouwtekeningen voor die onderdelen zullen gratis verspreid worden door Intel en kunnen zelfs aangepast worden om andere robots te creëren.

Slim t-shirt

De robot moet volledig programmeerbaar worden, zonder dat de gebruiker zelf een programmeur hoeft te zijn. Zo zou het mogelijk moeten worden om een app te downloaden om de robot iets nieuws te laten leren. Johnson noemde de robot 'een smartphone met benen'.

Uiteindelijk zou Intel de robot willen verkopen voor minder dan 1000 dollar. Tijdens de conferentie toonde Intel ook een slim t-shirt, met onder andere een ingebouwde hartslagmeter. Intel voorspelt een uitbarsting aan sensoren, die behalve in de robot ook in talloze draagbare apparaten gebruikt zullen worden.

Bekijk een video over een slim t-shirt van Intel

De vijf meest indrukwekkende robots