De iWatch zou een rond scherm krijgen en Apple zou het aantal bestellingen voor het horloge bij toeleveranciers hebben opgeschroefd.

Dat zegt marktanalist Brian Blair tegen Business Insider.

Blair sprak in Taiwan verschillende bronnen in de productieketen van de vermeende smartwatch van Apple. De iWatch krijgt een rond scherm volgens die bronnen, niet vierkant of rechthoekig zoals eerder werd verwacht.

De Moto 360, een Android Wear-smartwatch van Motorola die later dit jaar op de markt komt, heeft ook een rond scherm. Volgens de bronnen van Blair heeft de iWatch een vergelijkbaar uiterlijk, maar is het horloge dunner.

De iWatch zou rond juli of augustus in productie gaan. Er zouden verschillende modellen van het horloge worden gemaakt, mogelijk één voor mannen en één voor vrouwen.

Volgens de analist neemt het vertrouwen dat Apple in de iWatch heeft toe. Waar het bedrijf volgens Blair eerst 15 tot 20 miljoen bestellingen bij zijn toeleveranciers zou willen plaatsen voor de tweede helft van dit jaar, heeft hij zijn verwachting nu verhoogd naar 18 tot 21 miljoen exemplaren.

Apple TV op pauze

De bronnen van Blair hadden ook wat te zeggen over de vemeende televie waar Apple aan zou werken. De bronnen spreken daar niet over alsof het een gerucht is, er zou al een "prototype met groot scherm" in omloop zijn geweest.

Apple zou verschillende fabrikanten hebben gepolst over de mogelijkheid zo'n tv in 2013 te bouwen. Halverwege vorig jaar zou Apple echter besloten hebben de plannen te pauzeren. Apple zou zich zorgen maken over zowel het repareren van een Apple TV, als functies die de tv zouden onderscheiden van het bestaande aanbod. 

Apple zou nog steeds overwegen een tv te maken, al is onduidelijk wanneer. Het bedrijf zou zich vooralsnog richten op media voor op zo'n toestel, voordat het opnieuw een tv zou overwegen.

Overzicht: Alle geruchten over de iWatch

Alle geruchten over de Apple TV

Bekijk de Moto 360 en Android Wear