De Lix 3D Pen, een ballpoint-achtig apparaat waarmee 3d-figuren in de lucht kunnen worden getekend, heeft zijn doel binnen 2 uur gehaald op Kickstarter.

De makers van Lix wilden 30.000 pond (36.500 euro) ophalen om de productie van het apparaat te financieren, maar de teller staat op Kickstarter in minder dan een dag tijd al boven de 100.000 pond.

De Lix lijkt op een eerder Kickstarter-succes met de naam 3Doodler. Ook dat was een pen die plastic smolt en het zo mogelijk maakte om in drie dimensies tekeningen te maken.

De makers van Lix beloven echter dat hun pen een stuk nauwkeuriger is. Bovendien haalt de pen zijn stroom uit een usb-poort, waardoor hij ook te gebruiken is zonder stopcontact.

Het apparaat weegt 40 gram. Net als een normale 3d-printer wordt plastic verhit en zo gesmolten. Door de stolling die daar direct weer op volgt, kan een 3d-structuur worden gemaakt. In een video demonstreren de makers met een prototype dat het maken van zeer ingewikkelde tekeningen mogelijk is.

De Lix kost 73 pond (89 euro), waardoor hij wel een stuk duurder is dan de eerdere 3Doodler. De 3d-printpen moet in oktober worden verstuurd aan mensen die het project nu steunen op Kickstarter.

De tien leukste Kickstarters aller tijden