De nieuwe ​Intel Education 2-in-1, een laptop en tablet in één, is speciaal ontwikkeld door scholieren en gebruik tijdens de les.

Het referentiemodel kan door andere fabrikanten worden gebruikt om hun eigen producten te fabriceren. Intel brengt normaliter geen producten uit en levert veelal alleen hardware.

De Education 2-in-1​ biedt volgens Intel de flexibiliteit en mobiliteit van een tablet en de prestaties en productiviteit van een laptop. De convertible draait op een Intel Atom Z3740D quadcore-processor en Windows 8.1. Verder wordt de convertible geleverd met educatieve randapparatuur, waaronder een temperatuursensor en vergrootlens. 

Als tablet kan de Education 2-in-1 tot bijna acht uur achter elkaar gebruikt worden. Aangesloten op het toetsenbord-dock wordt die periode met ruim drie uur verlengd. Het design van Education 2-in-1​ is bestand tegen een val van 70 centimeter en tegen water en stof. 

“Dit is het resultaat van onze samenwerking met leraren uit de hele wereld, die de noodzaak inzien van boeiend, kindgericht leren, om zo goede schoolprestaties te stimuleren”,​ aldus Intel. "Dit biedt leerkrachten de mogelijkheid om een interactievere beleving voor ze te creëren, waarin samenwerking centraal staat."