De iWatch van Apple wordt mogelijk in september aangekondigd. Twee berichten spreken over een lancering aan het eind van de zomer, die dan vermoedelijk zou samenvallen met de aankondiging van de iPhone 6.

De Taiwanese site Digitimes stelt woensdag dat makers van flexibele printplaten, die zouden worden gebruikt in de smartwatch van Apple, al testonderdelen hebben opgestuurd naar Apple.

Volgens bronnen in de industrie wordt de aankondiging in september verwacht. Digitimes heeft op het gebied van Apple-geruchten een gemengde geschiedenis. De aankondiging van de iWatch is in de afgelopen jaren al meerder malen voorspeld, maar Apple heeft de vermeende smartwatch nooit uit de doeken gedaan.

Het gerucht van Digitimes volgt nu echter een dag nadat ook de Chinese Economic Daily meldde dat een iWatch-aankondiging in augustus of september wordt verwacht.

De iWatch zou een scherm van gebogen glas krijgen en zou onder meer gericht zijn op gezondheid. Het horloge zou draaien op een aangepaste versie van iOS.

Overzicht: Alle geruchten over de iWatch van Apple