Fitbit, de maker van de gelijknamige fitness-tracker die stappen telt en slaapmetigen uitvoert, wordt aangeklaagd. De Fitbit Force zorgde bij verschillende klanten voor huiduitslag.

Het bedrijf liet eerder al weten dat klanten met huidklachten het apparaat kunnen terugsturen. Zij krijgen hun aankoopbedrag terug.

De Amerikaanse advocatenfirma Gomez Law vindt dat echter onvoldoende, meldt Recode. Het bedrijf zou niet duidelijk genoeg hebben gecommuniceerd over de medische risico's.

Alle Fitbit-klanten moeten hun geld terugkrijgen, vindt de advocatenfirma, die een rechtszaak startte namens iemand die een Fitbit kocht. In de aanklacht wordt gevraagd om 'class-action'-status, wat inhoudt dat andere klanten zich bij de rechtszaak zouden kunnen aansluiten om mee te profiteren van een eventuele schikking.

In een reactie zegt Fitbit dat het klanten al de mogelijkheid geeft om hun geld terug te krijgen. "Fitbit nam het initiatief al lang voordat deze aanklacht werd ingediend, heeft openbaar terugbetalingen aangeboden en heeft nauw met [waakhond] CPSC samengewerkt aan de vrijwillige terugroepactie."

Lees ook onze review van de Fitbit Flex