De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines gaat het filmaanbod in vliegtuigen streamen naar smartphones, tablets en laptops van de passagiers zelf.

Dat laat het bedrijf donderdag weten.

In plaats van het tonen van films en series op de schermpjes in de rugleuning van stoelen zullen alle vluchten van United op termijn beschikken over een nieuwe streaming dienst.

Via een speciale app of plug-in in de browser van laptops kunnen passagiers dan het aanbod op hun eigen apparaat raadplegen. In eerste instantie worden alleen iPhones en iPads ondersteund, maar later zal er ook een Android-app uitkomen.

Het streamen van films en series verloopt via de wifi-verbinding die United aanbiedt in vliegtuigen. Eind 2014 moeten alle binnenlandse vluchten beschikken over de nieuwe streamingdienst. Wanneer alle internationale vluchten ook worden ondersteund, is nog niet bekend.

Het aanbod bestaat uit 150 films en 200 series en wordt volgens United gratis aangeboden. Waarschijnlijk moet er wel worden betaald voor de wifi-verbinding. Virgin Australia biedt een soortgelijke dienst al langer aan.

Lees ook: Gadgets tijdens hele vlucht toegestaan