Het bedrijf Energy Bionics wil met een Kickstarter-campagne een analoog horloge op de markt brengen dat met zonne-energie een telefoon kan opladen.

Het horloge met de naam Carbon verscheen al enkele weken geleden op Kickstarter, maar heeft nu een belangrijke update gehad.

Carbon is nu echt een horloge waarop gebruikers de tijd kunnen aflezen. Voorheen ging het alleen om een armband die als enige taak had om smartphones op te laden.

Via zonnecellen in het scherm kan de Carbon een smartphone zo'n drie uur extra beltijd geven met een accu van 800 mAh. Sinds de update is het dus verder mogelijk de tijd van het scherm af te lezen.

Het horloge wordt geleverd met kunststof of leren bandjes en is voor snelle investeerders verkrijgbaar vanaf 95 dollar. De normale prijs ligt op 115 dollar en met een leren bandje kost de Carbon 130 dollar. De goedkoopste varianten zijn alleen een 'wearable' en de tijd is daarop dus niet te zien.

De campagne op Kickstarter, waar bezoekers geld kunnen toezeggen in ruil voor een eerste versie van een product, loopt nog twintig dagen. Tot nu toe is 11.000 dollar van de beoogde 48.000 dollar opgehaald. De eerste horloges moeten in juli of augustus beschikbaar zijn.

Hoeveel geld is er in totaal opgehaald op Kickstarter en met welke projecten?