Google wil Android beschikbaar maken op meer draagbare gadgets, zoals smartwatches.

Het bedrijf brengt daarom over twee weken een ontwikkelaarskit uit, waarmee apps kunnen worden gemaakt voor zulke 'wearables'. 

Google wil niet bepalen hoe zulke apparaten eruit komen te zien, zei Android-topman Sundar Pichai op de conferentie South By Southwest. Naast nu al bestaande gadgets als smartwatches, moet het bijvoorbeeld ook mogelijk worden om apps te maken voor een jas die is voorzien van verschillende sensoren, zei Pichai.

Hij zei verder dat de Chromecast, een klein apparaatje dat het mogelijk maakt om media via internet naar een tv te sturen, binnenkort in "veel meer landen" verkrijgbaar zal zijn. Eerder was de Chromecast alleen in de VS te koop. Er zijn daar "miljoenen" exemplaren verkocht, zei Pichai.

Volgens eerdere geruchten zal Google in samenwerking met LG ook een eigen smartwatch uitbrengen. Google Now, de slimme assistent die in Android is verwerkt, zou een belangrijke rol spelen op dat apparaat.

Google experimenteert ook al met Glass, een slimme bril die inmiddels in handen van duizenden ontwikkelaars en andere testers is. Ook Google Glass draait op Android.

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland

Review: Goedkope Chromecast is mediaspeler vol potentie