Een vermeend prototype van een smartwatch die Google samen met Motorola ontwikkelde is op foto's te zien.

Het horloge is in handen van Android Police en zou 'Google Watch' gaan heten, maar tijdens de ontwikkeling de naam 'Gem' hebben gedragen.

Het prototype heeft een vierkant scherm met twee knoppen erboven, en een touch-knop eronder. In de band van het horloge zit een usb-aansluiting verborgen.

Android

Het horloge zou op Android draaien, de twee knoppen boven het scherm zouden mogelijk gebruikt worden om te schakelen tussen een fitness- en belmodus. Ook zou het horloge batterijbesparende functie hebben.

Of het horloge ooit op de markt komt is erg onzeker, aangezien Google begin dit jaar het grootste deel van Motorola aan Lenovo verkocht. Zelfs als het horloge zou verschijnen, ziet het er waarschijnlijk anders uit dan dit prototype.

De smartwatch zou oorspronkelijk onderdeel van de Nexus-lijn worden, naast smartphones en tablets. Volgens geruchten zou het horloge zijn geannuleerd, Google zou liever een smartwatch ontwikkelen met LG, maker van de Nexus 4 en 5.

Tijdens Mobile World Congress meldde Motorola dat het later dit jaar een smartwatch op de markt wil brengen. Het is onbekend of dat een doorontwikkeling van dit prototype is.

Veel fabrikanten zetten dit jaar in op smartwatches en andere 'wearables'. Zaterdag onthulde Samsung de Gear 2, de opvolger van de Galaxy Gear.

Lees ook onze hands-on van fitnessarmband Samsung Gear Fit