In verschillende Amerikaanse staten zou Google lobbyen om ervoor te zorgen dat dragen van apparaten als Glass tijdens het autorijden niet wordt verboden.

Lobbyisten van Google zouden in minstens drie Amerikaanse staten de regulering van apparaten als Glass willen afwenden. In zeker acht staten liggen al wetsvoorstellen klaar die zogenoemde wearables in de auto willen verbieden.

Hoofdreden is dat het voor wetshandhavers moeilijk te zien is of een dergelijk apparaat wel of niet ingeschakeld is. Verbieden is echter ook lastig, aangezien Glass ook met glazen op sterkte wordt geleverd, wat het afzetten van de bril geen optie maakt.

In de staten Illinois, Delaware en Missouri zouden politici al door lobbyisten van Google benaderd zijn. Wetgevers die in de staten New York, Maryland en West Virginia vergelijkbare verboden op wearables hebben voorgesteld, melden tegen Reuters nog niet benaderd te zijn.

Google wijst erop dat Glass niet bedoeld is om de gebruiker af te leiden, en dat de bril bovendien pas door een klein aantal mensen wordt gebruikt. Wel adviseert het bedrijf zijn testsets om het gebruik van Glass tijdens het rijden te beperken.

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland

Etiquette: Google toont zijn gebruikers verantwoord Glass-gebruik