Microsoft komt dit voorjaar met een grote update voor Windows 8.1.

Dat heeft Microsoft zondag aangekondigd op het Mobile World Congress, meldt onder meer The Verge.

De nieuwe versie is er met name op gericht de gebruikerservaring voor muis- en toetsenbordgebruikers te verbeteren.

"Een aantal van de touch-functies waren niet optimaal afgesteld voor muis- en toetsenbordgebruikers" , aldus Joe Belfiore, verantwoordelijk voor Microsofts computer-, telefoon-, en computerafdeling. "Mensen hebben niet goed door waar ze moesten kijken. Dat zijn dingen die we echt hebben verbeterd in de update die er deze lente aan komt."

Diverse functies die in de afgelopen weken werden uitgelekt werden door Microsoft bevestigd. Zo krijgen Windows-apps met het nieuwe 'Windows 8-uiterlijk' een titelbalk, en wordt het Windows 8.1-startscherm voorzien van een aan- en uitknop en een zoekfunctie. Wisselen tussen de nieuwe Windows 8-omgeving en het ouderwetse bureaublad moet bovendien makkelijker worden.

De update moet verder meer ondersteuning bieden voor goedkopere (low end-) hardware en verbeteringen bieden voor de overheids- en onderwijsbranche.

Volgens eerdere, onbevestigde berichten en uitgelekte screenshots wordt het na de update mogelijk om apps uit de Windows Store te tonen in de taakbalk van de desktopomgeving van Windows 8. 

Een specifieke datum is door Microsoft niet genoemd.

Bekijk meer nieuws rondom het Mobile World Congress

Wat is er nieuw in Windows 8.1?

Microsoft in 2013: Surface voorspelt onzekere toekomst