Google en LG werken naar verluidt samen aan een smartwatch.

Dat meldt Cnet zondag op basis van een anonieme bron.

Volgens de ingewijde zal Google in maart zijn smartwatch-besturingssysteem onthullen in een blogpost. De smartwatch zelf zou op de Google I/O-conferentie in juni worden onthuld.

Het horloge van LG en Google zal waarschijnlijk worden ontwikkeld volgens het Nexus-concept, zoals Google ook al doet bij tablets en telefoons. De software en lancering van Nexus-apparaten wordt verzorgd door Google, terwijl de hardware wordt ontwikkeld door een partner. LG was ook al verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Nexus 4 en de Nexus 5-smartphones.

Google Now, de slimme digitale assisitent van Google, zal volgens de bron een centrale rol krijgen in het nieuwe product van Google, zoals ook het geval is bij Google Glass.

Veel fabrikanten zetten dit jaar in op smartwatches en andere 'wearables'. Zaterdag onthulde Samsung de Gear 2, de opvolger van de Galaxy Gear. De eerste versie van Samsungs slimme horloge draaide nog op Google's besturingssysteem Android, maar in de Gear 2 is Android ingeruild voor concurrent Tizen.

Bekijk onze review van de Sony Smartwatch 2 en Galaxy Gear

Wat weten we al van de iWatch?