De Verenigde Arabische Emiraten willen pakketjes gaan bezorgen met behulp van een drone, die uitgerust is met een irisscanner.

Dat meldt Reuters, zo valt te lezen op The National.

De overheid toonde het eerste prototype, een quadcopter van ongeveer 50 centimeter groot. Bovenop de drone zit een klein compartiment waar documenten in vervoerd kunnen worden. Het is de bedoeling om de drone ook uit te rusten met een vingerafdrukscanner of een irisscanner, voordat een pakketje wordt afgeleverd.

De drones worden de aankomende zes maanden getest in Dubai, voordat ze mogelijk in de rest van de Verenigde Arabische Emiraten in gebruik worden genomen.

Amazon

Het Amerikaanse bedrijf Amazon vatte eerder ook al het idee op om pakketjes te gaan bezorgen met behulp van drones, maar technische beperkingen, zoals de beperkte vluchtduur en de hoeveelheid gewicht dat drones mee kunnen dragen, maken het project weinig levensvatbaar.

In Dubai krijgen de drones te maken met hoge temperaturen en mogelijk ook zandstormen. "Binnen een jaar weten we de mogelijkheden van het platform en hoe ver we pakketjes kunnen versturen. Uiteindelijk zal er landelijk een product worden uitgerold", aldus Mohammed Abdullah Al Gergawi, Minister van Kabinetszaken.

Bekijk ook: De vijf meest indrukwekkende drones