Een Spaanse man heeft een 3d-printer omgebouwd tot een slimme robot die een geduchte tegenstander is voor een potje airhockey.

De 3d-printer fungeert als robotarm en heeft ook geholpen met het uitprinten van specifieke onderdelen. Jose Julio heeft op zijn blog uitgebreid geschreven hoe hij de 3d-printer heeft gehackt en in een airhockey-robot heeft veranderd.

"Mijn dochters houden van het spel airhockey en ik houd van robots", legt Julio uit. "Daarom ben ik gestart met het project, waarbij ik ben begonnen met het bouwen van een airhockeytafel."

De 3d-printer is vervolgens omgebouwd tot een soort robotarm die de puck weerkaatst. Hoewel de 3d-printer alleen horizontaal kan bewegen, reageert het apparaat snel en secuur. 

De airhockeyrobot werkt middels de camera van een Playstation 3 en herkent de puck op basis van een specifieke kleur. De camera kan door de snelheid en acceleratie van de puck bewegingen voorspelen en een strategie toepassen. 

Zo is het mogelijk dat de airhockeyrobot alleen verdedigt, aanvalt of juist beide uitvoert. 

Julio geeft anderen ook de mogelijkheid om eenzelfde airhockeyrobot te bouwen. De code, 3d-designs en de handleiding voor het bouwen van de robot zijn via zijn blog gratis beschikbaar.

De vijf meest indrukwekkende robots