Google en Audi gaan volgende week aankondigen dat nieuwe auto's van de Duitse fabrikant zullen worden voorzien van Android.

De entertainment- en informatiefuncties van de auto zullen draaien op een aangepaste versie van Android, meldt de Wall Street Journal maandag op basis van anonieme bronnen.

De twee bedrijven zullen verder op de gadgetbeurs CES bekendmaken dat ze met anderen gaan samenwerken om Android een belangrijke technologie voor de auto-industrie te maken. Onder meer Nvidia zou gaan samenwerken met Google en Audi.

Het uiteindelijke doel zou zijn om diensten in de auto, zoals navigatie en muziek, te presenteren op een manier die mensen al kennen van hun Android-smartphone of -tablet.

iOS

Apple zette eerder dit jaar al stappen om ook in de auto technologie te leveren. iOS in the Car moet werken als een brug tussen de auto en de iPhone of iPad van de gebruiker. Met het systeem kunnen mobiele apparaten worden bestuurd via het dashboard of met de stem.

Het is onduidelijk of het autosysteem van Google en Audi ook zal vereisen dat de gebruiker een Android-smartphone gebruikt.

Volgens de Wall Street Journal zal Audi op de CES ook nieuwe technologieën tonen die de zelfrijdende auto dichterbij brengen. Het zou vooralsnog gaan om manieren om in bepaalde situaties de controle van de bestuurder over te nemen. Een jaar geleden toonde Audi op de beurs al een auto die zichzelf kon parkeren.

Ook Ford, BMW en Mercedes zullen naar verwachting aankondigingen doen over zelfrijdende auto's. 

'Over twintig jaar alle auto's zelfrijdend'

Wat wordt er nog meer verwacht op de CES?