LG werkt aan een smartwatch en fitnesstracker die samen met de LG G3 in februari tijdens het Mobile World Congress worden gelanceerd. 

Dat bericht de Koreaanse krant Korea Herald. De twee accessoires zouden de namen G Arch en G Health krijgen, respectievelijk voor de smartwatch en fitnesstracker.

Na Samsung en Sony zou ook LG zijn eigen smartwatch willen uitbrengen. Het is mogelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn technologie voor flexibele schermen van de G Flex (hands-on) ook voor de G Arch gebruikt.

Een smartwatch geeft veelal notificaties weer van een smartphone waarna de gebruiker verschillende acties kan uitvoeren, zoals een inkomende oproep beantwoorden.

De G Health zal zich gaan richten op gezondheid en een concurrent voor de Nike Fuelband-fitnessarmband worden. Mogelijk zal de fitnesstracker de activiteiten van de drager monitoren. De naam dook eind oktober voor het eerst op, nadat LG de merknaam had aangevraagd.

LG G3

De verwachting is dat de G3 een octacore-processor, qhd-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een 16 megapixel-camera krijgt. Volgens de Korea Herald krijgt het nieuwe vlaggenschip van LG ook een vingerafdrukscanner.

De drie apparaten zouden tijdens het Mobile World Congress (24-27 februari) worden gepresenteerd. De G2 werd in augustus van 2013 gelanceerd.

Lees ook onze review van de LG G2