Het bedrijf Solid Concepts heeft als eerste een metalen wapen gemaakt met een 3d-printer en vuurde met succes al vijftig kogels af.

Dat meldt Solid Concepts op zijn blog.

Het bedrijf maakte gebruik van een direct metal laser sintering 3d-printer. De 3d-printer bouwt onderdelen laag voor laag op door korrelig metaal te verhitten en het aan elkaar vast te smelten. Het wilde aantonen dat het mogelijk is om een betrouwbaar vuurwapen te maken met de dmls-printer.

Het wapen is volledig gemaakt met de 3d-printer, op de veren na. In de video is te zien hoe het wapen afgevuurd wordt, eerst op afstand en later ook met de hand. Het wapen zou erg nauwkeurig zijn.

In tegenstelling tot het plastic 3d-geprinte wapen van Defense Distributed online, zullen metalen 3d-geprinte wapens voorlopig niet zomaar door iedereen gemaakt kunnen worden. De dmls-printer is namelijk erg duur en er komt de nodige expertise bij kijken.

Het kunnen printen van wapens blijft echter een heikel punt, of ze nou van plastic of metaal zijn, omdat het lastig is om toezicht  te houden op wapens wanneer iedereen ze zelf kan maken. 

Lees alles over 3d-printen