Nikon komt met een spiegelreflexcamera met een retro design. Ondanks het opvallende uiterlijk passen de standaard Nikon F-mount lenzen op de camera.

De Nikon DF – voor digital fusion – zou een 16,2 megapixel sensor op volledig formaat hebben, meldt Nikon Rumors, die ook de gelekte foto's van het toestel in handen heeft.

Japanse concurrenten als Fuji en Sony brachten de laatste tijd al camera's met een retro-uiterlijk op de markt, een spiegelreflexcamera met een dergelijk uiterlijk is nieuw. Het ontwerp is gebaseerd op de Nikon FM2, die tussen 1982 en 2001 door het Japanse bedrijf werd gemaakt.

De camera lijkt volledig op fotografie te zijn gericht en kan geen video's maken. Het frame van de camera zou uit één stuk metaal bestaan, waardoor de Nikon DF met 765 gram aan de zware kant is.

Aan de achterzijde heeft de camera een 3,2 inch lcd-scherm, met daarboven een Pentaprism-zoeker. De camera maakt gebruik van de Nikon F-mount, waardoor veel lenzen op de camera passen. Standaard zou de Nikon DF geleverd worden met een 50 millimeterlens met bijpassend retro-ontwerp. De camera wordt vermoedelijk op 5 november door Nikon gepresenteerd.