Het bedrijf Connected Data heeft de Transporter Sync aangekondigd, welke een externe hard schijf eenvoudig verbindt met het internet.

De Transporter Sync zorgt ervoor dat bestanden op de externe harde schijf overal benaderd kunnen worden, mits er internet voor handen is. De gadget is daarmee een vervanger voor bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive.

De techniek is niet geheel nieuw, zo bieden sommige routers maar ook een aantal NAS's dezelfde functionaliteit. Met de Transporter Sync zou het echter een stuk eenvoudiger moeten zijn om harde schijven inzichtelijk te maken via het internet en met name op smartphones en tablets.

Connected Data levert dan ook zijn eigen software en apps voor zowel Android als iOS mee. Daarnaast hoeft de Transporter Sync slechts eenmalig aangeschaft te worden en kan er een 4TB harde schijf aan gekoppeld worden. Een dergelijke hoeveelheid opslagcapaciteit is relatief gezien duur via Dropbox of Google Drive.

Ook is de opslag in eigen beheer, in plaats van dat derden voor de opslag zorgen. Data wordt via het ssd encryptieprotocol verstuurd en kan ook versleuteld op de harde schijf opgeslagen worden.