Er zijn nieuwe screenshots verschenen van Android Kitkat 4.4. De screenshots tonen een kleurrijk uiterlijk, terwijl de menubalken eigenlijk alleen uit icoontjes bestaan.

Het Italiaanse Tutto Android wist de hand te leggen op een Nexus 5-toestel met daarop Android 4.4, oftewel Kitkat.

De website publiceerde een aantal foto's, onder andere van het lockscreen en het startscherm. Uit de foto's valt op te maken dat Android 4.4 een feller en kleurrijker uiterlijk krijgt, met transparante menubalken. De icoontjes zoals Home en Terug zijn wit en contrasteren daardoor met de felle achtergrond. 

Bij huidige Android-versies is de menubalk vaak zwart, met daarin de witte icoontjes. Ook de menubalk aan de bovenkant is transparant geworden, waarin onder andere het bereik en de accustatus wordt weergegeven.

Tutto Android publiceerde ook foto's van de vernieuwde en vereenvoudigde menu's. Zo komt er in Kitkat een Locatie-menu, waarin gebruikers kunnen zien welke apps recent de locatie van de telefoon hebben opgevraagd. Ook is er een menu genaamd Tap & Pay te zien, waarmee met behulp van NFC betaald kan worden.

Verder weet de website te melden dat de Nexus 5 erg vlot aanvoelt, de camera inderdaad voorzien is van optische stabilisatie en dat Google Now sneller werkt.

Eerder lekten er ook al foto's uit van een testversie van Android 4.4, die destijds nog als Key Lime Pie door het leven ging. Inmiddels is die naam dus veranderd naar Kitkat. De nieuwe Android-versie en de Nexus 5 zouden op 15 oktober geïntroduceerd worden.