Acer heeft de C720 geïntroduceerd, een goedkope 11 inch Chromebook. De laptop is voorzien van een Intel Haswell-processor, die voor een lange accuduur moet zorgen.

De Acer C720 valt op door de aanwezigheid van een Intel Haswell-processor, die erg energiezuinig zou moeten zijn. Acer geeft dan ook een accuduur op van 8,5 uur. Het is overigens ook de eerste Chromebook met een Haswell-processor.

De laptop heeft een 11,6 inch-scherm met een resolutie van 1366x768. De laptop weegt 1,25 kilogram en is 1,9 cm dik. De laptop heeft beschikt verder over 4GB werkgeheugen,16GB opslaggeheugen en zowel een usb 2.0- als 3.0-poort. De C720 is vanaf eind oktober verkrijgbaar in Nederland voor een vanafprijs van 269 euro.

HP bracht onlangs ook een 11 inch Chromebook uit, voor een prijs van 270 dollar. Die laptop heeft echter een arm-processor aan boord, die veelal een stuk langzamer zijn dan een x86-processor van Intel of AMD.

Chromebooks draaien op Chrome OS, een besturingssysteem van Google dat volledig online functioneert. Het is niet mogelijk software op de laptop te installeren, alles gebeurt vanuit de browser Chrome.