Samsung zou al aan de opvolger van de onlangs geïntroduceerde Galaxy Gear werken. De Galaxy Gear 2 krijgt mogelijk gps en zou overweg kunnen met alle Android-smartphones.

De Galaxy Gear ligt nog niet in de winkelschappen, maar toch zou er al worden gewerkt aan een opvolger, meldt Sammobile op basis van een Koreaanse bron.

De Galaxy Gear werd door Samsung geintroduceerd op 4 september, maar is pas op 25 september te koop. De eerste reviews zijn nog sceptisch ten opzichte van de smartwatch, onder meer omdat deze alleen gebruikt kan worden in combinatie met de eveneens onlangs aangekondigde Galaxy Note 3 en de nieuwe Note 10.1. Later komen daar nog de SIII, S4 en Note II bij.

De Zuid-Koreaanse techgigant zou echter al aan een opvolger werken, die onder andere over gps beschikt en mogelijk compatibel is met alle Android-smartphones. De 'Galaxy Gear 2' wordt misschien al in januari aangekondigd, tijdens de elektronica-beurs CES en anders tijdens MWC in Barcelona, een telecom-beurs die in februari plaatsvindt.

Lees hier onze hands-on van de Samsung Galaxy Gear.