De Japanse autofabrikant Nissan heeft zijn eigen smartwatch onthuld. Het slimme horloge Nismo geeft specifieke informatie voor de autorijder weer.

Dat maakt Nissan maandag bekend. De Nismo heeft een futuristisch design en verkeert op dit moment nog in een conceptfase.

Het slimme horloge verbindt via bluetooth met een speciale Nissan-app op de smartphone en geeft de gebruiker informatie over de gemiddelde snelheid, het brandstofverbruik en onderhoudsschema van de auto.

Ook houdt Nismo enkele biometrische gegevens bij, zoals de hartslag en lichaamstemperatuur. Dergelijke informatie zou volgens Nissan nuttige feedback opleveren en autorijders kunnen waarschuwen als zij lichamelijk niet helemaal fit zijn.

Het is daarnaast ook mogelijk om met de Nissan-smartwatch de 'sociale snelheid' bij te houden. Hiermee doelt Nissan op het aantal interacties binnen Facebook, Twitter en Instagram. Het blijft echter onduidelijk hoe deze sociale functie voor de Nismo wordt uitgewerkt.

De Nismo komt beschikbaar in het zwart, wit en rood en krijgt een kliksluiting. Door de lithium-ion-batterij heeft de smartwatch een accuduur van zeven dagen. Een prijs of releasedatum is nog niet door Nissan bekendgemaakt.

Lees ook het verleden en de toekomst van de smartwatch