Samsung heeft een prijsvraag opgezet waarbij het bedrijf mensen vraagt om originele ideeën voor de toepassing van flexibele displays te verzinnen.

Met de prijsvraag wil Samsung "designers, hardware-ontwikkelaars en entrepreneurs aanmoedigen om na te denken over toekomstige technologie die gebruikt maakt van flexibele displaytechnologie", meldt Techcrunch.

Voor de beste drie voorstellen looft Samsung prijzen uit. Het op twee na beste idee krijgt 2500 dollar, plek twee krijg 5000 dollar en het beste idee verdient 10.000 dollar. Het bedrijf stelt dat de ideeën en ontwerpen worden beoordeeld op hoe belangrijk de flexibele display is voor het algehele ontwerp. Daarnaast bekijkt de Koreaanse hardwaregigant ook hoe uitvoerbaar de hardware en het zakenplan zijn.

Samsung benadrukt wel dat het niet zeker is dat teams of individuen die meedoen en winnen daadwerkelijk displays in handen krijgen om bijvoorbeeld prototypes te maken. Ook wil het bedrijf geen details geven over de kosten van de schermen. Het enige detail dat Samsung wel heeft vrijgegeven, is dat deelnemers ontwerpen kunnen maken van apparaten met displays van 1 tot 20 inch met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels (Full HD).

Het bedrijf stelt ook dat het continu blijft innoveren en het kan zijn dat het zelf op ideeën komt die overeenkomen met die van deelnemers. Een gehoord punt van kritiek is dan ook dat de prijsvraag ook gezien kan worden als een eenvoudige en goedkope manier om innovatieve toepassingen en producten te vinden.

Deelnemers kunnen tot 6 oktober hun ideeën indienen via de prijsvraagwebsite.