Microsoft brengt Windows 8.1 uit op 18 oktober, bijna een jaar na de lancering van Windows 8.

Dat heeft Microsoft woensdag bekendgemaakt.

Windows 8.1 zal die dag beschikbaar komen als gratis update voor alle Windows 8-gebruikers. Windows 8.1 is de eerste grote update van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. De originele versie van Windows 8 kwam op 25 oktober 2012 uit en was de grootste verandering van het besturingssysteem tot nu toe.

De update is vanaf 18 oktober ook in winkels te krijgen en standaard geïnstalleerd op nieuwe Windows 8-producten, aldus Microsoft. De lancering vindt in Nederland plaats in de nacht van dinsdag op woensdag.

In 8.1 zijn veel wijzigingen doorgevoerd. Zo komt de startknop terug, maar het traditionele startmenu blijft nog steeds achterwege. Verder is het mogelijk om het nieuwe startscherm met grote tegels te vermijden. Deze omgeving is gericht op tablets en laptops met touchscreens. Naast het nieuwe startscherm is in Windows 8 de oude desktopomgeving te vinden. In Windows 8.1 is het mogelijk de oude omgeving direct te laden bij het opstarten.

Verder beschikt Windows 8.1 over Internet Explorer 11, een diepere integratie van Bing, een veranderde Windows Store en verbeterde synchronisatie met clouddienst Skydrive

Lees onze hands-on met Windows 8.1