Volgens hardnekkige geruchten zal Samsung zijn eerste smartwatch presenteren tijdens het 'Unpacked Episode 2'-event tijdens de Duitse technologie beurs IFA op 4 september.

Dat meldt Sammobile. De smartwatch, die de werknaam Galaxy Gear draagt, heeft volgens de website typenummer SM-V700 en zal een accessoire worden voor Galaxy-telefoons. Vermoedelijk werkt het horloge ook met andere Android-toestellen.

Naast de Galaxy Gear, die mogelijk een gebogen display heeft, zal Samsung ook de derde generatie Note aan het grote publiek tonen.

De Samsung Galaxy Note III zou een 5,68 inch super amoled-scherm met een resolutie van 1080p krijgen. De nieuwe phablet van Samsung zou in minstens twee varianten op de markt komen, beiden met 5,68 inch full-hd super amoled-scherm.

Chips

Daarnaast zou de Note III een forse hoeveelheid werkgeheugen van 3 GB bevatten. De batterij heeft met 3200 mAh net iets meer vermogen dan die in de Note II. Er zouden versies uitkomen met 16 GB, 32 GB en 64 GB opslagruimte.

Een van de versies van de Note III zou op de markt komen met een 1,8 GHz Octa-core Exynos 5420 die door Samsung zelf ontwikkeld is. Welke chip er in de andere variant zit, is nog niet bekend.

Lees hier ons overzicht van geruchten over de Galaxy Note III.