De gebogen oled-tv van Samsung is in de VS voor een bedrag van 8.999 dollar (6800 euro) op de markt gebracht. Fors goedkoper dan de gebogen oled-tv van concurrent LG.

Dat meldt Samsung in een persconferentie tegenover de Amerikaanse pers. Enkele dagen geleden was er nog sprake van dat de gebogen 55 inch oled-tv van Samsung in de VS even duur zou zijn als het eveneens 55 inch grote model van concurrent LG, die in de VS 14.999 dollar (11.333 euro) kost.

De oled-tv van Samsung ondersteunt de evolution kit van het bedrijf, waarmee klanten hun toestel na aankoop kunnen opwaarderen met bijvoorbeeld een snellere processor. Ook heeft de tv een techniek aan boord waardoor twee gebruikers gelijktijdig verschillende programma's kunnen kijken door de bijgeleverde 3d-brillen te dragen.

LG kondigde eerder al dat zijn gebogen oled-tv ook in Nederland op de markt zou komen, van het model van Samsung is dat nog niet duidelijk. Vermoedelijk kondigt het bedrijf dat begin september tijdens technologiebeurs IFA in Berlijn aan.