Een gelekte versie van Windows 8.1 toont dat Microsoft tips voor beginners gaat tonen in het besturingssysteem.

Dat meldt The Verge, dat de gelekte versie van Windows 8.1 al gebruikte. Vermoedelijk verschijnt later deze maand de uiteindelijk versie van de update voor Windows 8.

In verschillende standaardapps toont Microsoft tips, bijvoorbeeld om duidelijk te maken dat het 'charms'-menu kan worden opgeroepen door van de rechterrand naar links te vegen.

Bovendien is de app Help + Tips aan het besturingssysteem toegevoegd. Die zat al in de eerste previewversie van Windows 8.1, maar was toen nog niet functioneel.

Kritiek

De nieuwe toevoegingen lijken een reactie te zijn op de kritiek op Windows 8. Na de lancering van het besturingssysteem zeiden veel mensen dat de besturing door middel van bewegingen op het touchscreen verwarrend was voor beginners. 

In standaardapps als Mail en Kalender wordt ook een icoontje met drie stippen getoond, dat kan worden gebruikt om een balk met instellingen op te roepen. De e-mailapp heeft aan de zijkant bovendien een nieuwe navigatiebalk gekregen die snel toegang biedt tot mappen en contacten.

NUtech probeerde Windows 8.1 al op de ontwikkelaarsconferentie Build van Microsoft. Lees hier onze ervaringen.