Het Amerikaanse bedrijf PHTL heeft een smartwatch gemaakt die je in staat stelt te bellen met je hand.

Dat meldt Techcrunch. Wanneer men belt of gebeld wordt, dient de gebruiker slechts de hand bij het oor te houden. PHTL claimt dat dankzij een speciaal speakertje de handpalm wordt gebruikt voor de weerkaatsing van geluid waardoor een privégesprek gevoerd kan worden. Daarnaast heeft het horlogebandje een ingebouwd microfoontje. Door de hand naast het oor de te houden, neem je op.

Evenals de Pebble maakt de Hot Watch gebruik van een e-paper, zwart-wit, multitouch-schermpje. Hierop zijn onder andere binnenkomende e-mails, socialemediaberichten, herinneringen en binnenkomende gesprekken en sms'jes te zien.

In principe kan elke smartphone met Bluetooth met het horloge verbonden worden, maar volgens de makers werkt de Hot Watch het beste met Android- en iOS-toestellen.

Naast de bijzonder gesprekstechnologie bevat het klokje ook een snelheidsmeter, een gyroscoop en een stappenteller. Ook is het horloge waterbestendig.

PHTL is inmiddels een Kickstarter-project begonnen en hoopt 150.000 dollar binnen te halen om de eerste Hot Watches in productie te kunnen nemen. Voor vroege backers kost het horloge 109 dollar, het bedrijf stelt dat de uiteindelijke versie vanaf 169 te koop zal zijn.