De Gorilla Glass-producent Corning heeft weer een flinke winst geboekt door de grotere vraag naar krasbestendig glas voor smartphones en tablets.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Corning dinsdag heeft gepubliceerd. De omzet ging van 1,91 miljard (vorig kwartaal) omhoog naar 1,98 miljard dollar.

Ook de winst stijgt flink ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Toen was de winst nog 474 miljoen dollar, in het tweede kwartaal van 2013 bedraagt de winst 638 miljoen dollar.

Corning verwacht dat het het bedrijf in het derde kwartaal voor de vierde keer achter elkaar een hogere winst boekt. Dit komt grotendeels door een nieuwe glasvariant die speciaal is gemaakt voor laptops met een touchscreen.

Gorilla Glass werd al in de jaren '60 ontwikkeld door Corning, onder de naam 'Project Muscle'. Omdat het glas vrij duur was, wist het bedrijf er toen nog geen toepassing voor te vinden. Pas toen mobiele telefoons populair werden, werd het ontwerp weer afgestoft en ging Corning verder met de productie van Gorilla Glass.