Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft in een interne bespreking toegegeven dat het bedrijf te veel exemplaren van de Surface RT heeft gemaakt en dat de Windows-verkopen tegenvallen.

Dat melden Neowin en The Verge op basis van anonieme bronnen die aanwezig waren bij de bespreking.

Ballmer erkende dat Windows niet goed genoeg verkoopt. "We verkopen niet zo veel Windows-apparaten als we zouden willen." Volgens de CEO is dat deels het gevolg van de beperkte beschikbaarheid van producten in winkels.

Microsoft richt zich nu op de komende schoolperiode en de feestdagen. Bovendien komt Windows 8.1 er deze herfst aan. Ballmer benadrukte dat bij deze eerste grote update van Windows 8 goed geluisterd is naar de wensen van consumenten.

900 miljoen

Eerder deze maand schreef Microsoft nog 900 miljoen dollar af op de Surface RT, de eigen tablet van het bedrijf met Windows RT. Ballmer erkent dat het bedrijf te veel exemplaren van het apparaat met de speciale tabletversie van Windows 8 heeft gemaakt.

Hij bevestigde ook dat Microsoft momenteel een nieuwe Surface aan het testen is en dat daar 'logische verbeteringen' in zitten. Waarschijnlijk zullen de specificaties en mogelijk het scherm worden verbeterd. Er gaan al langer geruchten over het gebruik van de Snapdragon 800-chip.

Lees onze hands-on met Windows 8.1