Een gelekte afbeelding zou de Nokia Lumia 1020 tonen, een toestel met zeer goede 'Pureview'-camera. De telefoon stond tot nu toe bekend als Nokia EOS.

De afbeelding is gelekt door Evleaks. De Lumia 1020, die tot nu toe bekend stond als Nokia EOS, zou een 41-megapixelcamera hebben. De Nokia Lumia 1020 is met zijn voor smartphones grote camera de opvolger van de Nokia 808 Pureview. Waar dat toestel echter het verouderde besturingssysteem Symbian gebruikt, draait de Lumia 1020 zoals alle Lumia-toestellen van Nokia op Windows Phone 8.

Op de gelekte afbeelding is een 'Nokia Pro Camera'-knop te zien. Dat wijst erop dat de camera van de Lumia 1020 een aparte camera-app krijgt, speciaal voor zijn goede camera.

Eerder lekten al afbeeldingen van de behuizing van de Lumia 1020 uit. Daarop is de zien dat het toestel op het punt van de camera dikker is dan andere Lumia-toestellen. Dat is om de fors grotere cameralens de ruimte te bieden.

Het toestel zou net als voorgaande Lumia-telefoons een behuizing van polycarbonaat krijgen. Daarnaast zou er ook gewerkt worden aan een aluminium variant. De Lumia 1020 wordt vermoedelijk op 11 juli onthuld.

Samsung kondigde in juni de Galaxy S4 Zoom aan. Dat Android-toestel probeert net als het Pureview-toestel van Nokia een samensmelting van smartphone en camera te zijn. De S4 Zoom heeft  een16 megapixel camerasensor en kan tot 10x optisch inzoomen.