Het nieuw ontwikkelde Gorilla Glass van het bedrijf Corning is veel minder reflectief en is aanzienlijk minder bacteriegevoelig dan gewoon glas.

Dat stelde topman Jeffrey Evenson tijdens een presentatie bij de MIT Mobile Technology Summit. Corning maakt Gorilla Glass voornamelijk voor smartphones, monitoren en laptops, maar wil het ook auto's uit gaan rusten met het supersterke glas en werkt het bedrijf aan 'slimme ramen'.

Tijdens de MIT Mobile Technology Summit toonde Corning-topman Jeffrey Evenson de nieuwe technologie. Hiervoor gebruikte hij een afbeelding van een glasplaat waar een gat in leek te zitten. Volgens Evenson was dat echter optisch bedrog en was de cirkel in het midden behandeld met de nieuwe coating van het bedrijf.

Naast dat het glas aanzienlijk minder reflectie geeft, houdt de nieuwe coating volgens Evenson schermen ook veel schoner. Hij toonde tijdens zijn presentatie een video van gewoon glas en het nieuwe Gorilla Glas om aan te tonen hoeveel bacteriën zich ophopen. Volgens het bedrijf is het nieuwe glas 106 keer minder bacteriegevoelig dan gebruikelijk glas.

Olifanten

Het nieuwe glas is wederom sterker dan de vorige versie van Gorilla Glass. Stevenson claimt dat het een druk van 10 gigapascals aan kan voordat het breekt. Dat is het equivalent van 10.000 olifanten die op één olifantenpoot staan.

Corning werkt verder ook aan Willow Glass, een variant van Gorilla Glass die zo dun is als een bankbiljet. Het nieuwe glas is ook flexibel, wat de productie van buigbare schermen mogelijk zou kunnen maken. Willow Glass bevindt zich nog in de testfase, maar is interessant voor bedrijven als LG en Samsung die aan gebogen scherm werken.

Wanneer de eerste telefoon, tablet of andere apparaten uitgerust worden met het nieuwe Gorilla Glass, is nog niet bekend.