Samsung is gestart met de verkoop van een gebogen oled-tv in thuisland Zuid-Korea. De 55 inch tv zou nog dit jaar buiten dat land verkocht gaan worden.

Samsung zou geen plannen hebben om dit jaar platte oled-tv's op de markt te brengen, schrijft Reuters. De gebogen oled zou in juli wel buiten Zuid-Korea verschijnen, in welke landen is nog niet bekend gemaakt. De gebogen tv van Samsung kost in Zuid-Korea zo'n 10.000 euro.

Het eveneens Zuid-Koreaanse LG presenteerde eerder een gebogen oled-tv. Ook dat toestel heeft een schermformaat van 55 inch en kost in Zuid-Korea 10.500 euro. De gebogen tv van LG ligt nog dit jaar in Nederlandse winkels, voor welke prijs is nog niet bekend.

Een tv met gebogen scherm zou volgens beide fabrikanten een betere kijkervaring opleveren. Omdat het scherm net als het menselijk oog gebold is, zou de kijker meer diepte in het getoonde beeld moeten zien. Gebogen schermen worden al in sommige IMAX-bioscopen gebruikt.

Multi View

De gebogen oled-tv van Samsung wordt geleverd met 3d-brillen met ingebouwde koptelefoon. Door een technologie die Samsung 'Multi View' noemt te toe passen, kunnen twee mensen op hetzelfde scherm naar twee verschillende dingen kijken.

Ook is het toestel geschikt voor de Evolution Kit van Samsung. Daarmee kan de tv in de toekomst uitgebreid worden met bijvoorbeeld meer processorkracht. Zo krijgen ook oudere Samsung tv's nieuwe technologie mee.

Ultra hd

Samsung presenteerde in Zuid-Korea ook twee nieuwe ultra hd-televisies. Dergelijke tv's hebben een hoge resolutie van 3840 x 2160 pixels.

De F9000 is er in schermformaten van 55 en 65 inch. Voor de tv's heeft Samsung zijn beeldverwerking verbeterd. De nieuwe ‘Quadmatic Picture Engine’ zorgt volgens Samsung dat beeldmateriaal met een resolutie van minder dan 3840 x 2160 pixels er toch optimaal uitziet op de tv.