Computergigant Apple heeft in iOS 7 een aantal extra veiligheidheidsfuncties toegevoegd voor businessdoeleinden.

Dat meldt The Verge. Het bedrijf heeft daarvoor een speciale webpagina ingericht waarop meer informatie te vinden over de nieuwe diensten.

Met de veranderingen hoopt Apple meer zakelijke gebruikers aan te trekken door beveiligingsopties uit te breiden. Eén van de voornaamste vernieuwingen in iOS 7 is dat in het besturingssysteem kan worden aangegeven welke apps of accounts al dan niet toestemming hebben om bepaalde documenten of e-mailbijlages te openen.

Daarnaast hebben systeembeheerders ook de mogelijkheid om een 'per app VPN-verbinding' te configureren. Dat betekent dat een app direct verbinding maakt met een beveiligd netwerk van een bedrijf wanneer het opgestart wordt.

Grotere bedrijven kunnen verder baat hebben met de opgepoetste Volume Purchase Program van de App Store. Met die al bestaande dienst kan men in één keer grote hoeveelheden apps aanschaffen via één account. In iOS 7 is het echter ook mogelijk om apps te downloaden met een persoonlijke Apple ID, die vervolgens wel betaald worden via het bedrijfsaccount.

Op de website gaat Apple ook in op de 'single sign on'-functie die het mogelijk maakt om slechts één keer in te loggen waarna dezelfde inloggevens gebruikt kunnen worden voor meerdere apps. Ook wordt ondersteuning voor Microsoft Exchange uitgebreid waardoor het synchroniseren van Outlook-mails en -bestanden met een pc of Mac vergemakkelijkt wordt.

Met de nieuwe functionaliteiten hoopt Apple IT-managers over te halen om over te stappen naar iOS 7. Vooralsnog geniet Blackberry nog vaak te voorkeur van bedrijven wegens de beveiligingsmogelijkeden. 

iOS 7 is vanaf aankomende herfst beschikbaar. Lees hier onze eerste indruk van het besturingssysteem.