Sony heeft dinsdag een nieuwe smartwatch onthuld. Er zijn nu veel meer apps en mogelijkheden dan bij de vorige variant.

De Sony Smartwatch 2 kan net als zijn voorganger nog steeds communiceren met Android-smartphones, bijvoorbeeld de eveneens dinsdag gepresenteerde Xperia Z Ultra.

Het is mogelijk meldingen te krijgen van oproepen, sms’jes en berichten op sociale media. Er zijn echter ook meer op de smartwatch gerichte apps te krijgen.

Zo is het mogelijk op afstand een foto te maken met een smartphone door op de smartwatch te drukken. Dan is geen zelfontspanner meer nodig. Ook kan een presentatie op afstand worden bestuurd en is het mogelijk van te voren gedownloade e-mails te lezen ook als er geen verbinding met de telefoon is.

Tijdens het sporten kan de smartwatch worden gebruikt om de locatie bij te houden en de route te zien. Het nieuwe Sony-horloge kan ook overweg met de populaire Runtastic-app voor het bijhouden van snelheid en afstand tijdens bijvoorbeeld het hardlopen.

Tot slot is het mogelijk om muziek op een Android-telefoon te besturen met het horloge. De smartwatch ziet er ook iets anders uit en heeft een nieuw bandje. Bovendien is het horloge net als de nieuwe telefoons van Sony waterdicht. De accu van de smartwatch gaat minimaal 3 en maximaal 6 dagen mee. De Nederlandse taal wordt ondersteund.

Het horloge is vanaf september verkrijgbaar en krijgt een adviesprijs van 159 euro.

Ook bijvoorbeeld Apple zou aan een eigen smartwatch werken. Bekijk hier een overzicht van alle geruchten rond de iWatch.

SPECIFICATIES

Scherm 1,6 inch
Resolutie 220 x 176 pixels
Afmetingen 41,6 x 41,1 x 9 mm
Gewicht met band 48,4 gram
Gewicht met metalen band 122,5 gram
Accuduur 3 tot 6 dagen