Google Glass wordt de volgende iPhone. Op dit moment is het apparaat nog beperkt, maar heeft toch al 12 procent van de Amerikanen interesse in het product.

Dat blijkt uit onderzoek van Forrester dat ook de voorspelling doet dat de augmented reality-bril ‘de volgende iPhone’ zal worden.

Het onderzoeksbureau stelt tegelijkertijd dat Google nog niet zo ver is. "Glass is op dit moment meer vergelijkbaar met de Apple Newton", aldus Forrester. De Newton was een van de eerste PDA’s.

"Daarmee bedoelen we dat Glass erg overtuigend is, maar nog bijzonder gelimiteerd in de huidige vorm, net als de Newton destijds. Glass wordt constant verbeterd met updates en nieuwe apps. We hebben geen twijfel dat het op termijn de volgende iPhone zal worden", stelt het onderzoeksbureau verwijzend naar het succes van de smartphone van Apple.

Onderzoek

Voordat Forrester tot deze conclusie kwam werd onderzoek gedaan onder 4600 inwoners van de Verenigde Staten. Hen werd gevraagd naar de interesse in draagbare elektronica. 12 procent gaf aan geïnteresseerd te zijn in Glass.

Elektronica verwerkt in sieraden (12 procent), verwerkt in kleding (15 procent) en een smartwatch (28 procent) waren echter populairder.

Bekijk beelden en onze hands-on met Google Glass

Lees al het nieuws over Glass