Een Amerikaans bedrijf heeft een armband gemaakt die een signaal geeft wanneer er een notificatie is van een smartphone.

Dat meldt Mashable. De armband, die Embrace+ heet, knippert en trilt wanneer er bijvoorbeeld een bericht aankomt op je telefoon.

Embrace+ is volgens het bedrijf makkelijk te koppelen aan de smartphone door middel van Bluetooth. “Daarna toont de armband wat je wilt, wanneer je maar wilt”, zo stellen de ontwikkelaars die inmiddels bijna 265.000 dollar hebben opgehaald op Kickstarter voor het project.

Notificaties kunnen worden ingesteld voor bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Linkedin, maar ook voor batterijduur en natuurlijk binnenkomende telefoonoproepen. Hoe het prototype werkt, is al te zien in een video.

Voor elk type notificatie kan de gebruiker zelf een kleur of signaal instellen via een app. Daarnaast is de Embrace+ waterdicht dus kan ook onder de douche of in een zwembad gedragen worden.

De Embrace+ sluit zich aan bij andere draagbare tech die op het punt staan gelanceerd te worden. Zo werkt Google nu aan Glass en is Aple vermoedelijk bezig met een smartwatch.

De armband kan inmiddels via Kickstart besteld worden en kost 49 dollar.