Apple zou al werken aan andere ontwerpen voor de icoontjes van het nieuwe iOS 7. Ook de rest van het systeem zou nog in uiterlijk kunnen veranderen.

Apple heeft op zijn website kort iOS 7-icoontjes getoond die er anders uitzien dan dezelfde icoontjes in de versie van iOS 7 die Apple maandag presenteerde. Dat ontdekte 9to5Mac. De bewuste afbeelding is inmiddels verdwenen van de site van Apple.

De icoontjes van de apps Foto's, Herinneringen, Passbook en Weer wijken af van hoe die er in de huidige betaversie van iOS 7 uitzien. Vooral het icoontje van de Weer-app ziet er anders uit.

Temperatuur

Dat Weer-icoon toont in de huidige beta een simpele afbeelding van een zon met een wolkje ervoor, de 'gelekte' versie toont enkel de huidige temperatuur tegen een blauwe achtergrond.

Het tonen van de huidige temperatuur op het thuisscherm van de iPhone is een veelgehoorde wens van gebruikers van de telefoon van Apple.

Uiterlijk iOS 7

Ook andere onderdelen van het uiterlijk van iOS 7 zouden nog aan verandering onderhevig kunnen zijn. Zo schreef The Next Web woensdag dat de icoontjes in iOS 7 niet door de afdeling apps, maar door de marketingafdeling van Apple ontworpen zijn.

Het overkoepelende uiterlijk en de kleurstelling van het nieuwe mobiele besturingssysteem zou door het print- en web-marketingteam ontworpen zijn. In de vorm van stijlgidsen zou dat uiterlijk vervolgens gedeeld zijn met de teams die de standaardapps maken.

Onderling overleg

Die teams zouden onderling niet hebben overlegd over de manier waarop hun apps eruit zouden zien. Dat zou volgens bronnen van The Next Web voor enige tegenstrijdigheden in onder andere de icoontjes van de verschillende apps hebben gezorgd.

Apple zou dat voor het verschijnen van iOS 7 nog recht strijken. iOS 7 zou in een vroeger beta-stadium zijn dan de testversies van iOS die ontwikkelaars in voorgaande jaren mochten gebruiken. Daarom zou er nog meer ruimte zijn voor verandering.

Ook is bijvoorbeeld ook nog geen iPad-versie van iOS 7 beschikbaar.

Lees alles over de nieuwe functies van iOS 7 en bekijk screenshots