Acer komt in 2014 met een mobiel apparaat dat gebruikers aan het lichaam kunnen dragen. Vermoedelijk gaat het om een soort smartwatch.

Dat stelde Acers smartphonedirecteur ST Liew vrijdag tegenover Pocket-lint. Volgens Liew zal Acer in de loop van 2014 een apparaat op de markt brengen dat mensen aan het lichaam kunnen dragen. 

Slashgear concludeert dat Liew vermoedelijk op een smartwatch doelt. Volgens de techsite sluit een dergelijk apparaat het beste aan op Acers bestaande smartphone-aanbod.

Horloge

Liew nam zelf het woord 'smartwatch' niet in de mond, maar verwees wel naar een horloge met mobiele functies. "Is een batterijduur van een dag genoeg? Misschien wel als het oplaadmechanisme makkelijk is. Je doet je horloge 's avonds af, werpt hem aan de kant en het wordt opgeladen via inductie", aldus Acers smartphonedirecteur. "Zo'n apparaat kun je volgend jaar ook van ons verwachten."

Meerdere grote elektronicafabrikanten zouden bezig zijn met slimme horloges, die als een verlengstuk van smartphones kunnen functioneren. Zo werken Apple, Google, LG en Microsoft volgens geruchten aan smartwatches naar het voorbeeld van de Pebble (zie foto) die in mei gelanceerd werd.