Chipmaker Qualcomm investeerde in december al ruim 46,5 miljoen euro in het noodlijdende Sharp. Qualcomm steekt eind juni nog eens hetzelfde bedrag in de beeldschermfabrikant.

Dat schrijft The Next Web. Chipmaker Qualcomm beloofde eind 2012 al in totaal 120 miljoen dollar (90 miljoen euro) in Sharp te investeren.

De eerste helft van dag bedrag werd bij de bekendmaking van de overeenkomst al naar Sharp overgemaakt. De schermmaker kan het tweede deel van de investering voor het eind van de maand verwachten.

Wanneer het hele bedrag is overgemaakt heeft Qualcomm een aandeel van 3,53 procent in Sharp. Ook gaan de twee bedrijven een tactische samenwerking aan.

IGZO en MEMs

Zo zouden de bedrijven de IGZO-schermtechnologie van Sharp gaan combineren met de MEMs-schermtechnologie van Qualcomm. IGZO staat voor indium gallium zink oxide en met de techniek zijn schermen met een zeer hoge pixeldichtheid en laag energieverbruik mogelijk.

MEMs-schermen lijken op lcd maar werkt niet met vloeibare kristallen. In plaats daarvan werkt de technologie met een soort minuscule luifeltjes die door snelle beweging kleuren van leds aan de randen kunnen doorgeven.

De schermen zouden zuiniger zijn dan lcd-schermen en een groter bereik hebben. Ook zouden huidige productielijnen de MEMs-schermen kunnen maken.