De specificaties van Sony's nieuwste vlaggenschip zijn gelekt. Het toestel zal naar verluid Sony Xperia ZU gaan heten (voorheen Togari) en moet de strijd aangaan met Samsungs Galaxy Note 2.

Dat meldt Androidauthority. Het meest opvallende is het scherm dat gebruik maakt van Triluminos-technologie waardoor het velen malen feller is dan een gemiddelde telefoon.

Daarnaast zal het 6,4-inch-scherm gebruik maken van X-Reality-technologie voor mobiele telefoons. Dit wordt ook al toegepast op televisies en is een update van de Bravia-engine.

Ook is het scherm 'slim' wat inhoudt dat het detecteert welke input er gebruik wordt wanneer het scherm aangeraakt wordt. Dat kan variëren van een vinger tot stylus en zelfs een kwast. Deze technologie wordt ontwikkeld door Neonode, een Zweeds bedrijf waar Sony ook mee heeft gewerkt voor haar e-readers.

Verder zal de telefoon draaien op een 2,2GHz quad-core Snapdragon 800-processor, krijgt het een 8-megapixelcamera op de achterkant en een 2,2-megapixelcamera aan de voorkant en draait het toestel op 4.2 Android Jelly Bean.

Een releasedatum en prijs van het toestel zijn nog niet bekend.

Bekijk de rest van de specificaties op NUtech.nl.