De eerste foto's van de Nokia EOS zouden op een Chinese site zijn opgedoken.

De foto's verschenen op de site Wpdang. Het zou gaan om het eerste toestel dat op Windows Phone draait en gebruik maakt van de inmiddels befaamde PureView-cameratechnologie met 41 megapixels.

Nokia gebruikt de naam 'Pureview' voor smartphonecamera's die de prestaties van gespecialiseerde compactcamera's zouden evenaren. Het was al bekend dat het Finse bedrijf met een dergelijk toestel bezig was.

Op de foto's is te zien dat de telefoon dikker wordt dan de Lumia 920 van Nokia. Dit komt doordat de lens fors groter is dan lenzen die normaliter in smartphones te vinden zijn.

PureView

De PureView-camera was al te vinden in de Nokia 808, een toestel dat nog op het Symbian-besturingssysteem draaide. Ondanks het feit dat journalisten en consumenten over het laatstgenoemde niet razend enthousiast waren, waren de meningen over de cameratechnologie bijzonder positief.

Naast zeer mooie foto's waren critici ook zeer te spreken over de Rich Recording-technologie die gebruikt wordt bij het maken van video's. Hierdoor vervormt het geluid niet, ook niet bij bijvoorbeeld luide muziek.

Volgens de Chinese site krijgt de nieuwe smartphone van Nokia ook een Xenon-flits. Verder wordt het scherm 4,7 inches groot en heeft het een 720p-resolutie. Daarnaast stelt Wpdang dat de Nokia EOS op 9 juli wordt aangekondigd. Deze datum werd al eerder genoemd door insiders.

Bekijk hier een aantal andere foto's van de vermoedelijke Nokia EOS.