LG heeft maandag de prijzen van zijn 'kleinere' ultra-hd televisies bekendgemaakt. De prijzen van LG's 55- en 65-inch ultra-hd tv's beginnen in thuisland Zuid-Korea bij omgerekend 5042 euro.

LG maakte maandag bekend dat zijn 55- en 65-inch ultra-hd televisies inmiddels gereserveerd kunnen worden door inwoners van Zuid-Korea, het thuisland van de elektronicaproducent. Daarbij maakte de fabrikant ook de prijzen van de twee tv's bekend.

De 55-inch versie zal 7,4 miljoen Won (omgerekend 5042 euro) kosten, terwijl de grotere variant voor 10,9 miljoen Won (7426 euro) over de toonbank zal gaan. 

Daarmee zijn de televisies een stuk goedkoper dan de grotere 84-inch ultra-hd tv, die LG sinds eind 2012 voor 15 duizend euro in Nederland verkoopt.

LG's grootste ultra-hd tv is op zijn beurt goedkoper dan een vergelijkbaar model van Sony, dat 25 duizend euro kost. Sony heeft echter ook twee modellen van 55 en 65 inch, die met respectievelijk 4999 en 6999 dollar ongeveer even duur lijken te worden als LG's modellen van hetzelfde formaat.

Wanneer en voor welke exacte prijs LG zijn kleinere ultra-hd tv's in Nederland te koop zal aanbieden, is nog niet bekendgemaakt.

Vier keer scherper

De televisies hebben een relatief hoge prijs, omdat ze beschikken over een paneel met ultra-hd resolutie. Deze resolutie is met 3840 bij 2160 pixels viermaal zo hoog als bij momenteel gangbare full-hd televisies. Dit maakt beelden in theorie vier keer scherper.