Tim Cook, de CEO van Apple, denkt niet dat de Google-bril Glass voor veel mensen interessant zal zijn.

Dat zei hij tijdens een gesprek op de D11-conferentie van AllThingsD, melden verschillende media.

"Het zal een aantrekkingskracht hebben voor bepaalde markten. De kans dat het een breder publiek trekt is onwaarschijnlijk", aldus Cook.

Wel zegt hij het idee van draagbare computers interessant te vinden. "Ik zie ze als een heel belangrijke tak van de boom."

iWatch

Cook vindt dat vooral simpele draagbare gadgets, zoals de bewegingsmeter Nike Fuelband, het momenteel goed doen. Draagbare apparaten die meer dan één ding doen zijn nog moeilijk te maken, vindt hij. "Er is nog niets dat een kind zal overtuigen om een bril of een armband of een horloge te dragen, als hij dat nog nooit heeft gedaan."

De opmerking van Cook is opvallend, omdat er al lange tijd geruchten gaan dat Apple zelf aan een smartwatch werkt. De 'iWatch' zou gemaakt zijn van gebogen glas en draaien op een aangepaste versie van iOS.

Lees een overzicht van alle geruchten over de iWatch

Aanpasbaar

Tijdens het gesprek zei Tim Cook ook dat iOS in de toekomst meer aanpasbaar zal zijn voor ontwikkelaars. In iOS zijn veel vaste elementen van het besturingssysteem, zoals het toetsenbord, niet te verwisselen zonder het apparaat te jailbreaken.

"Ik denk dat we in de toekomst meer open zullen zijn. Maar niet zo veel dat er een risico is dat de klant een slechte ervaring heeft", aldus Cook.

Bekijk het hele interview met Tim Cook:

Android

Cook zei ook dat hij niet uitsluit dat Apple in de toekomst Android-apps gaat maken. Google, de maker van Android, maakt al veelvuldig apps voor iOS, maar Apple heeft vooralsnog nooit een app gemaakt voor het concurrerende besturingssysteem.

"We hebben daar geen religieus probleem mee", aldus Cook. "Als we zouden denken dat het logisch was om te doen, dan zouden we het doen."

Verder onthulde Cook dat Apple sinds oktober maar liefst negen bedrijven heeft opgekocht. Hij zei niet welke dit precies zijn. Hij sloot niet uit dat Apple ook grote bedrijven probeert over te kopen, als ze genoeg weten te bieden aan Apple.

Nieuwe producten

Hoewel Cook geen details gaf over nieuwe producten van Apple, zei hij wel dat het bedrijf nog werkt aan verschillende 'game-changers'. 

Het bedrijf blijft hier echter geheimzinnig over. "We maken producten beschikbaar als ze klaar zijn en we geloven erg in het verrassingselement."