Het Duitse spoorwegbedrijf Deutsche Bahn wil beveiligingsdrones in gaan zetten in de strijd tegen graffiti op treinstellen.

Dat meldt de BBC maandag. Het zou gaan om kleine, vliegende drones die zijn uitgerust met infraroodcamera's. Hiermee moeten graffitispuiters ook 's nachts op heterdaad kunnen worden betrapt.

Het idee betreft een proef, waarbij vliegende drones worden ingezet op de grootste treindepots van het spoorwegbedrijf. De apparaten kunnen per keer 80 minuten lang op een hoogte van ongeveer 130 meter rondvliegen boven deze depots. 

Geavanceerd

Hun infraroodcamera's zouden geavanceerd genoeg zijn om identificeerbare beelden te leveren die gebruikt kunnen worden om graffitispuiters op te sporen en te berechten.

Het nationale spoorwegbedrijf van Duitsland zegt dat de drones enkel zullen worden ingezet boven zijn eigen treindepots en dat er geen camerabeelden zullen worden gemaakt van de omringende omgeving. Deutsche Bahn stelt jaarlijks zo'n 7,6 miljoen euro kwijt te zijn aan het verwijderen van graffiti op treinstellen.