De politie in Australië heeft publiekelijk gewaarschuwd voor het gevaar van 3D-geprinte wapens. 

In een video toont de politie van de staat New South Wales wat er gebeurde tijdens diverse tests die het korps uitvoerde.

Het wapen ging meerdere malen kapot na het afvuren en de kogel kwam maar liefst 17 centimeter diep in materiaal terecht dat vergelijkbaar is met het menselijk lichaam.

Er is de laatste tijd veel ophef ontstaan over 3D-wapens nadat het bedrijf Defense Distributed de bestanden om een dergelijke wapen te printen online zette en in een video toonde dat het wapen werkt.

Het Amerikaanse Homeland Security heeft inmiddels laten weten dat het lastig is om de wapens te verbieden en verspreiding van de bestanden tegen te gaan. De Australische politie stelt in een publiekelijke persconferentie dat inwoners van het land twee misdaden begaan als zij een wapen 3D-printen.

"Je maakt je schuldig aan het produceren van een wapen en het bezit van een illegaal wapen", aldus het korps. "De resultaten van onze demonstratie waren zorgwekkend en onze ergste nachtmerries kwamen uit omdat de test het effect van een 3D-wapen op het slachtoffer en de dader toont."

Het wapen voor en na het afvuren

Het wapen voor en na het afvuren
Het wapen voor en na het afvuren
Foto: NU.nl