In een patenaanvraag van Samsung is een tablet te zien waarvan een deel ogenschijnlijk om te buigen is.

Het patent werd ontdekt door Android Authority. Naast een relatief normaal uitziende 'tablet computer' vond de site ook een opvallend patent.

Op tekeningen is van meerdere hoeken een tablet in horizontale positie te zien. Het onderste kwart van de tablet is daarbij inclusief scherm naar voren gebogen.

Bekijk de tekeningen op NUtech

Daardoor lijkt het onderste kwart van het scherm als een soort standaard voor het scherm te fungeren. Vooral van de zijkant lijkt het tablet in gevouwen toestand op een laptop. Het liggende deel van het touchscreen zou als toetsenbord kunnen fungeren.

Patentaanvraag

De vouw in de tablet wordt in het patent met stippellijnen aangegeven, waarbij nadrukkelijk is opgemerkt dat die lijnen niet bij het patent horen. Ze zijn ter illustratie van de buigbaarheid.

Bij patentaanvragen als deze proberen bedrijven altijd een zo algemeen mogelijk ontwerp in leveren. Zo kunnen ze met zoveel mogelijk van hun producten aanspraak maken op het patent. Of Samsung daadwerkelijk ooit een tablet gaat maken dat er uit ziet zoals de tekeningen bij de patentaanvraag is verre van zeker.

Samsung werkt al een tijdje aan flexibele schermen. De Galaxy Note III leek zo'n scherm te gaan krijgen, recente geruchten ontkrachten dat.

Bekijk de tekeningen op NUtech